Bislett Stadion | 10. – 11. september 2021

Victor Leksell

Victor Leksell har tatt hele norden med storm det siste året. Debutalbumet til den svenske 24-åringen “Fånga mig när jag faller” kom i Juni 2020, og har allerede fått nesten 300. mill streams på Spotify, mye takket være den praktfulle låta “Svag” som har dominert hitlistene i hele Norden.

Det var etter å ha kommet seg til kvartfinalen i den svenske utgaven av Idol i 2017 det hele begynte for gutten fra Torslanda i Gøteborg. Singlene “Vart Du Sover” og “Tappat” kom året etter, hvorav sistnevnte nådde en sjetteplass på den svenske singellista. Men det var ikke før i 2020 eventyret virkelig startet.

17. Januar ga han ut “Svag” som i skrivende stund har bikket 140.000.000 streams på Spotify, som gjør den til den mest streamede svenskspråklige låta på plattformen, med en en enorm margin. I Juni kom resten av albumet “Fånga mig när jag faller”, som har vært inne på vg-lista sin topp 40 albumliste siden det kom ut. Altså 45 uker, med en bestenotering på tredjeplass. Helt på tampen av 2020 ble han også tildelt nordens språkpris etter å ha vist det sterke samholdet som finnes i norden gjennom musikken sin.

Abboner på vårt nyhetsbrev