TYGA

Tyga, a.k.a Micheal Ray Stevenson er ingen typisk amerikansk rapper. Bare 29 år gammel har han gitt ut 4 album, 3 samlealbum, 19 mixtapes, over 70 singler som soloartist, og feature artist, samt 46 musikkvideoer(!) Den Grammynominerte Compton-rapperen har samarbeidet med veteraner som alle i fra Drake, Kanye West, og Pharrell, til Marhsmello, Fifht Harmony, og Justin Bieber. Tyga har befestet sin posisjon som en Hip-Hop veteran, og har ingen plan om å flytte på seg.

Stevensons karrierestart kom fra forholdet til fetteren sin Travis McCoy, som var et av medlemmene i gruppa “Gym Class Heroes”. McCoy’s kontakter førte til Tyga’s første platekontrakt med Bat Squad records som la til rette for hans debutalbum; No Introduction (2008). Etter debuten skulle det ta 4 år før Tyga slapp sitt neste studioalbum, men holdt seg aktiv med en rekke mixtaper og singler. Deriblant den Grammynominerte låta “Deuces” med Chris Brown, som toppet på #14 på Billboards “Hot 100” liste, samt #1 på deres “Hot R&B/ Hip-Hop” liste.

Hans andre album “Careless World: Rise of the Last King” ble sluppet på Lil’ Waynes plateselskap “Young Money Entertainment” i 2012. Plata bestod blant annet av “Far Away”, “Still Got It”, “Faded”, og “Rack City”, og alle gikk inn på den samme Billboardlisten. Albumet i sin helhet toppet på fjerdeplass på deres topp 200 albumliste og #1 på både “Top Rap Albums” og “Top R&B/Hip-Hop Albums”.

I det siste har Tyga gjort seg bemerket med en rekke samarbeid med en imponerende samling artister. “Girls Have Fun” med G-Eazy og Rich The Kid, “Light It Up” med stjerneprodusenten Marshmello, samt den helt nye “Go Loko” med “YG”, og “Jon Z” for å nevne noen.