Tove LO

Ebba Tove Elsa Nilsson, aka Tove Lo som er døpt til “Sweden’s darkest pop export” av Rolling Stones magazine, har gjort seg kjent på et internasjonalt nivå med sin unike låtskriving i kombinasjon med hennes rå og grunge-aktig tolkning av pop. 31-åringen skriver også om reglene for hva det vil si å være en popstjerne med en uredd og utfordrende tilnærming.

Året etter hun signerte med Universal Music i 2013 gjorde hun gjennombruddet sitt med debutalbumet “ Queen Of The Clouds” som debuterte på #14 på Billboardlista i oktober 2014. Albumet bestod blant annet av sleeper hiten “Habits” (Stay High) som toppet på #3 på Billboard. Det samme året ble hun med i den svenske stjerneprodusenten Max Martin’s skrivekollektiv der hun bidro på låter for Cher Lloyd, Lea Michele, og The Saturdays.

I tillegg til solokarrieren sin har Tove gjort seg bemerket med en imponerende lang liste med høyprofilerte samarbeid, på tvers av sjangre. Flume, Alesso, Coldplay, Wiz Khalifa, Charli XCX, og Major Lazer for å nevne noen. Sammen med den amerikanske popstjernen Ellie Goulding skrev hun også “Love Me Like You Do” som i skrivende stund har over 775 mill streams på Spotify, og ble Grammynominert i 2015.

Hennes andre album “Lady Wood” ble sluppet i 2016 og toppet på #11 på Billboard, og ble i 2017 etterfulgt av det komplimenterende albumet “Blue Lips”. Albumet åpner med den herlige låta “Disco Tits” som Tove selv beskrev slik; “It’s about losing yourself with your newfound love. Naïve, excited, no consequences. The happiness in the haze I’m feeling right now.”