Steve Aoki

Trenger denne mannen egentlig en introduksjon?

Steven Hiroyuki Aoki er en levende legende innenfor elektronisk musikk. I 2013 utnevnte Forbes han til “verdens mest hardtarbeidende DJ”, og Billboard kaller han for “en av de mest etterspurte entertainere i verden”. Dette ble understreket da han slo Guinness World Record for den lengst reisende artisten på et år, med over 250 turnéstopp og 390,000 km reist. Som soloartist er han Grammynominert to ganger, vunnet en rekke andre priser, og har til sammen over 1,5 mrd streams på Spotify, samt 2 mrd på Youtube. På toppen av dette har han rangert innenfor topp 10 på DJ Mag’s årlige kåring av top 100 DJ’s, de siste 5 årene!

Aoki har aldri vært redd for å ha store visjoner og tenke nytt – noe som har ført til blant annet skapelsen av det trendsettende plateselskapet hans ‘Dim Mak’ i 1996. I over to tiår har Aoki brukt dette som en plattform til alt ifra å fronte (da ukjente) The Chainsmokers og The Bloody Beetroots, til å lansere kleskolleksjoner og arrangere fester verden over. Etter 20-års jubileet i 2016 kunne selskapet hans feire over 1000 utgivelser fra noen av de største navnene, og mest spennende nykommere innenfor EDM, indie rock, hip hop, og mye mer.

Det er den samme mentaliteten som driver det ambisiøse “Neon Future” prosjektet hans som nærmer seg sin 4 og siste utgave. De fremtidsinspirerte utgivelsene består av utallige samarbeid med verdenskjente artister som Snoop Dogg, Linkin Park, Will.i.am, og Fall Out Boy. Utenom dette ga 41-åringen ut hip hop albumet “Steve Aoki Presents Kolony” i 2017 der han virkelig viste sin allsidighet som produsent. Plata som gikk rett til topps på iTunes “dance album chart” består av samarbeid med tungvektere som og Gucci Mane, T Pain, Migos, og Findingsaktuelle Lil Uzi Vert.

Hans velkjente live opptredener holder et enormt høyt energinivå. Kakekasting, gummibåt- crowdsurfing, og selvfølgelig en rekke hits, er å forvente! I 2015 kom Netflixfilmen “I’ll Sleep When I’m Dead” som fanger noe av opptredene, og livet til den hardtarbeidende DJ- og produsenten. Filmen ble også Grammynominert for beste musikkfilm. Året etter rekrutterte han “One Direction”-stjernen Louis Tomlinson til låta “Just Hold On” som umiddelbart ble en superhit. Den debuterte på #1 i 40(!) land, og har blitt sertifisert platinum i 18 av dem.

For øyeblikket er Aoki aktuell med en rekke høyprofilerte singelsamarbeid med blant annet Alan Walker, Dagny, og Nicky Romero. Han har også gitt ut låter med de Sør-Koreanske boybandene BTS og Monsta X, noe som nok en gang understreker allsidigheten til den sjangerutforskende produsenten.

Steve Aoki gjør sitt første Findingsbesøk i august, og her er det bare å stroppe seg inn for Bislett Stadion skal ristes.