Kamelen

Spellemannsnominerte Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent som Kamelen aka Slim Kamel, ble kjent over natten da han i 2015 rømte fra polities varetekt samtidig som han slapp singelen «Si Ingenting». Den norske rapperen fra Laksevåg i Bergen er signert med rapkollektivet og plateselskapet NMG/G-Huset og har siden gitt ut mengder med musikk.

Kamelens debutalbum «Ambivalent» kom ut 27. november 2017 med 11 låter om et liv i kaos preget av av store kriminelle ambisjoner og sosiale avvik, og 2018 slapp han EP’en «Lyca» med fire låter.

Kamelen har for lengst etablert seg som en undergrunnsfavoritt og har blitt en viktig musikalsk stemme for en ofte stille og underrepresentert gruppe i det norske samfunnet. Den voksende diskografien hans er blant de største i landet innen hiphop som soloartist.

Nylig slapp han låta Ba Spis. Låten er fjerde singelen fra det kommende albumet med tittelen Kingpin Slim. Albumet forventes å komme høsten 2019, etterfulgt av spillejobber landet rundt. Låta hans “Vil ba vekk” ble sluppet for en drøy måned siden, og har allerede rukket å få over 1.1 mill streams og vært inne på Spotify top 50.