KARPE DIEM TIL FINDINGS - Findings Festival

KARPE DIEM TIL FINDINGS

KARPE DIEM


Såda. Her kommer våre egne tanker. Det kunne ikke bli bedre enn dette. Rå musikk. Check. Råe tekster. Check. Best på liveopptredener. Check. #HeisannBislett, for å si det sånn – Norges fremste festgarantister er bekreftet til Findings Festival og Bislett Stadion.

Greit. Først tenkte vi: nå tar vi det helt rolig her. Play it cool, vanlig booking for oss dette – vanlig dag på jobben, si. Ehh, men nei – vi klarer ikke holde maska, vi er gira. Rettelse – vi er supergira. Morgenkaffen er erstattet med morgenchampagne. Vi har aldri solgt en løgn, det vet dere – dette er intet mindre en RÅTT! August, kan du please komme i morgen?

Karpe Diem har følgende å si om deres kommende festivalopptreden på Findings i sommer:

«Rappere vil være idrettsstjerner, og idrettsstjerner vil være rappere. Har vi hørt. Og hvis det er sant, noe det er, så er det å spille på en ekte stadion simpelthen uimotståelig for oss. Nærmeste vi kommer å være Hjalmar Andersen. »

Så. Over til fakta, og et forsøk på å være objektiv:

Oslo-duoen har siden albumdebuten med ”Glasskår” i 2004 hatt en fremadstormende karrierekurve de fleste andre bare kan sikle etter. Hits på hits, topplassering etter topplassering, konstant elsk fra pressenorge – dette er Norges fremste og beste band. Ikke bare er musikken i seg selv suggererende, smittende og ytterst fengende – tekstene er også geniale, utfordrende og sylskarpe. På imponerende vis evner de å blande humor og alvor, hvor de tar for seg oppvekst og samfunnsforhold. Dette, kombinert med forrykende live-opptredener, som vi helt, helt ærlig – kors på halsen, ti fingre i hjertet, mor og far i døden – mener vi er i verdensklasse. Og, verdensklasse, det hører til på Findings. Punktum.

Det vi vet, og det alle vet – det er at Karpe Diem sparer aldri på kruttet på sine turnéer. De er kjent for storslåtte produksjoner som en alltid blir bergtatt av, og ikke minst – de overgår seg selv gang på gang på imponerende og bemerkelsesverdig vis.

Siden november 2015, da Karpe Diem lanserte sitt nye musikalske prosjekt Heisann Montebello, har duoen vært vedvarende høyaktuelle. Låtene ”Au pair”, ”Hvite menn som pusher 50”, ”Lett å være rebell i kjellerleiligheten din” og de tre eksepsjonelle musikkvideoene som fulgte dem, satte umiddelbart en slagkraftig standard. Alle låtene nådde topp 10 i Spotify på rekordfart, to av dem ble A-listet av NRKP3 og de ble belønnet med hele tre spellemannominasjoner. De vant i kategorien ”Årets musikkvideo” for ”Hvite menn som pusher 50”, regissert av Marie Kristiansen.

Chirag og Magdi har fortsatte å begeistre, utfordre og engasjere med nytt materiale gjennom hele 2016. Fjerde låt ut, ”Hus/hotell/slott brenner”, kom i februar. Samme måned la de ut på en utsolgt klubbturné, som ble avsluttet med tre fulle hus på Sentrum Scene i Oslo 8. og 9. april. I april kom i tillegg den femte i rekken av Montebello-låter, ”Attitudeproblem” – før "Den islamske elefanten" fulgte i juni.

”Gunerius”, Heisann Montebello-prosjektets syvende og siste låt/video, ble sluppet i slutten av august. Samtidig kunngjorde bandet at de kommer til å sette opp hele tre konserter i Oslo Spektrum i april 2017. Alle billettene ble revet vekk. Findings blir deres eneste show i Oslo i sommer.

#HeisannFindings.